Обшук у ВАТ «Чернівцігаз»

- 23.01.2009 18:35
Обшук у ВАТ «Чернівцігаз»

http://zik.com.ua

Працівники податкової міліції учора, 22 січня, без попередження здійснили обшук у ВАТ «Чернівцігаз». Для цього вони заблокували входи і виходи до адміністративної будівлі підприємства, оглянули усі кабінети, вилучили документацію, провели інші слідчі дії. Керівництво ВАТ «Чернівцігаз» вважає цю акцію спланованою атакою на підприємство. Про це сьогодні, 23 січня, повідомляє власкор ЗІКу.

Чернівецька область залишається єдиним регіоном, де з 2007 року газопостачання споживачів забезпечують два ліцензіата: державна Чернівецька філія ДП «Укргазмережі», засновником якого є ДК «Газ України», та приватне ВАТ «Чернівцігаз». Перша обслуговує мережі, збудовані до 31.01.2006 року (а це майже 90% споживачів), друге – мережі, збудовані після цієї дати.

У жовтні 2006 року ДК «Газ України» повідомила ВАТ «Чернівцігаз» про дострокове розірвання угоди про експлуатацію газорозподільчих мереж, які з 2007 року було передано в експлуатацію створеній Чернівецькій філії ДП «Укргазмережі». Це рішення ВАТ «Чернівцігаз» з 2007 року оскаржує в судах.

Обласна влада неодноразово зверталася до Кабміну, Мінпаливенерго з проханням визначити одного ліцензіата на газовому ринку регіону, оскільки паралельна діяльність в області двох підприємств спричиняє низку проблем.

Правління компанії НАК «Нафтогаз України» у вересні 2008 р. прийняло рішення про припинення діяльності ДП «Укргазмережі» шляхом ліквідації, однак згоду на його виконання має ще дати Мінпаливенерго.

Керівники ВАТ «Чернівцігаз» вважають, що чергова акція податківців є спланованою, оскільки це вже уп’яте такі дії проводять на підприємстві різні правоохоронні та контролюючі структури, коли на вищому державному рівні розглядається питання, хто має отримати ліцензію на експлуатацію газорозподільчих мереж області.

22 січня, коли на підприємстві податківці здійснювали обшук, прес-служба ОДА заявила, що найбільша заборгованість із заробітної плати в області склалася у ВАТ «Чернівцігаз» та у районних філіях цього товариства. Борги ВАТ «Чернівцігаз» із виплати зарплати становлять 1,1 млн грн.

Довідка ЗІКу.

До грудня 2006 року ВАТ «Чернівцігаз» контролював колишній заступник голова правління «Нафтобаз України» Олег Бахматюк. Рішення ДК «Газ України» про дострокове припинення угоди на експлуатацію газорозподільчих мереж, за яким розпочалася серія перевірок підприємства правоохоронцями з порушенням кримінальних справ, тодішнє керівництво ВАТ назвало тиском, спричиненим спробою «РосУкрЕнерго» встановити контроль над підприємством. У 2007 році таки відбулася зміна власника ВАТ «Чернівцігаз», а також відповідні зміни у спостережній раді ВАТ. Нових власників ВАТ пов’язують з СП «Укргазенерго», 50% якого належить «РосУкрЕнерго».

15 січня ц.р. прем’єр-міністр Юлія Тимошенко на нараді за участю урядовців, голів ОДА та мерів обласних центрів заявила, що Кабінет Міністрів України має намір на основі локальних газопроводів, які знаходяться у власності держави, створити обласні компанії, що займатимуться постачанням природного газу до українських споживачів. «На базі цих державних локальних газопроводів ми робитимемо державні обласні постачальні компанії, які гарантуватимуть доставку газу до споживачів», – зазначила прем'єр-міністр, підкресливши, що це буде здійснено відповідно до Конституції України та законодавства. За словами прем'єр-міністра, ініціатива пов'язана з тим, що 75% українських облгазів скуплені Дмитром Фірташем, і саме через таку ситуацію з газопроводами в деяких регіонах не у повному обсязі подається природний газ населенню. Юлія Тимошенко закликала присутніх на нараді голів ОДА та мерів проконтролювати обсяги природного газу, що надходять до українських облгазів, та ті обсяги, які облгазами передаються споживачам.

Джерело: ЗИК


Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини