Сексуалізація материнства. У чому небезпека?

- 15.12.2021 11:58
Сексуалізація материнства. У чому небезпека?

Сексуалізовані жіночі фото стають причиною ставлення до жінки лише як об'єкта бажання. Сексуалізація – це оцінка людини як сексуального об'єкта.

Про наслідки сексуалізації материнтва блогерами розповідає психолог Вікторія Шудель.

Мати блогер викладає напівголі фото з дитиною, часто неабияк відфотошоплені. Це відбивається у психіці дитини як образ, як правильний і єдиний можливий образ.
Жіночі образи, які оточують дівчинку, стають джерелом рольових моделей, за якими вона вчиться поводитися, спілкуватися та будувати свою ідентичність.

Якщо в ранньому віці дівчинка засвоїла ставлення до жінки як об'єкта бажання, у неї можуть виникнути проблеми з самооцінкою, підвищена тривожність, можуть розвинутися харчові розлади та залежності.

Якщо дитині з дитинства нав'язується сексуалізований образ, потім ймовірно йому буде важко сформувати своє відчуття себе. Може з'явитися бажання відповідати стандартам.
Сексуалізація формує хибне уявлення, що якщо ти виглядатимеш певним чином - тебе любитимуть. Що найважливіше у людині – його гарна зовнішність. А сексуальність – головний критерій успіху. Підростаючи, підлітки можуть почати зводити себе дієтами, щоб відповідати образу.

Адже не секрет, що приблизно з 11 до 14 років у підлітків відбувається набір маси тіла. Так відбувається дозрівання організму. Це норма.
Фото у соцмережах виглядають як змагання. Під найкрасивішими фото – більше лайків. Але в цей же час багато хто боїться викладати свої фото, тому що їм здається, що потрібно бути такою ж стрункою, з такою ж гарною шкірою та правильними рисами обличчя.

Для дітей блогерів погляди чужих людей на сексуальний об'єкт на фотографії стає нормою. Сексуальний образ часто стає ціною масового успіху для дівчат. Мама блогер нав'язує сексуальність як головний критерій успіху. Виходить, що блогери показують, що успіх залежить виключно від того, як людина себе показує напівроздягненою.
На думку багатьох психологів, рання сексуалізація дітей може призвести до штучної інвалідизації психіки дитини. Закони країни забороняються будь-які види експлуатації батьками своєї дитини. А що це, якщо не експлуатація дітей у сексуалізованих фото?

Згідно з дослідженнями, дівчата, які прагнуть висот сексуальності, стають менш здатними до концентрації, логічного мислення і навіть обчислення, у дівчаток виникають психологічні проблеми: депресія, розлади харчової поведінки (наприклад, постійне голодування) та знижена самооцінка.

Серед можливих наслідків і те, що мати буде незадоволена своєю дитиною, що росте. Майже кожен підліток стає незграбним незграбним. Як сприйме мати такої своєї дитини, що підросла, — велике питання. Якщо з дитинства матір'ю нав'язується певний сексуалізований образ, то підлітку важко сформувати відчуття себе. Він хотітиме відповідати стандартам. Якщо мати перестане цікавитися підлітком у тій частині його особи, яка саму матір не влаштовує – відбудеться ізоляція підлітка, і його таким чином залишать розбиратися зі своїми внутрішніми страхами та тривогами самостійно. Що найчастіше буває підлітку не під силу. Цілком ймовірно, що підліток буде виглядати як протестуюча особистість. Наведу приклад прийомну доньку Івана Урганта – підліток у недавньому минулому змінила імідж та поведінку в соцмережах. Така поведінка мені особисто нагадує крик допомоги. Але чи чують її? Невідомо також, чи приймала мати дівчину у її дорослішанні. Залишається спостерігати за тим, до чого це призведе. Це дуже індивідуально те, наскільки цей протест може зайти.

Важливо також пам'ятати про безпеку. Коли дитина надсилає другу фото або викладає фото в загальний доступ, вона не завжди може усвідомити, які можуть бути наслідки в майбутньому.

Дуже часто психологічні проблеми у дитини залежать від того, «чи на місці» голова у його матері. Неврози дітей часто безпосередньо залежить від того середовища, де дитина виховується.

До речі, а чи ви знали, що відсутність інтимного сорому в психіатрії є ознакою психічного розладу?

Звичайно, занадто захищати дитину неправильно - у цьому випадку у неї просто не виробиться природний імунітет. Але певні рамки у вихованні мають бути.

Відповідно до статті 7 Закону України «Про захист суспільної моралі», зокрема, забороняється залучення неповнолітніх у діяльність з виробництва та обігу продукції сексуального чи еротичного характеру, використання образів неповнолітніх у будь-якій формі у продукції сексуального чи еротичного характеру.


Ключові слова: Сексуалізація, блогери, оголоені фото небезпека для дітей, оголоені фото для підлітків небезпека, думка психолога, психолог Вікторія Шудель, психолог експерт Вікторія Шудель

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини