Головного редактора TG каналу NEXTA Романа Протасевича затримали в Білорусі

- 24.05.2021 09:43
Головного редактора TG каналу NEXTA Романа Протасевича затримали в Білорусі

Екс-головного редактора телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича затримали в Білорусі. Його рейс Афіни - Вільнюс екстрено сів в Мінську в супроводі винищувача. Європа загрожує Лукашенко розслідуванням і санкціями.

Як повідомляється, літак авіакомпанії Ryanair, який летів за маршрутом Афіни - Вільнюс, екстрено приземлився в аеропорту Мінська після отримання повідомлення про мінування. На борту літака перебував співзасновник телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич, його затримали.

У телеграм-каналі «Пул першого» повідомляється, що команду прийняти літак в Мінську віддав особисто Олександр Лукашенко. Крім того, за інформацією телеграм-каналу, для супроводу пасажирського літака в небо підняли винищувач МіГ-29. Зараз він чекає закінчення перевірочних заходів, щоб супроводити літак до кордону з Литвою. Пізніше Міністерство оборони Білорусі повідомило, що винищувач підняли в повітря після того, як командир літака вирішив сісти в Мінську.

«Черговий екіпаж отримав завдання здійснювати контроль і, в разі необхідності, надати допомогу цивільному судну здійснити безпечну посадку на аеродром Мінськ-2», - йдеться в заяві міністерства. Після цього, як повідомляється, черговий екіпаж здійснив посадку на аеродромі базування. У   прес-службі мінського аеропорту сказали, що повідомлення про мінування літака Ryanair надійшло о 12:50, а о 13:15 він приземлився в Мінську. При цьому, як звернула увагу «Медіазона», дані сервісу flightradar вказують на те, що літак почав розвертатися о 12:45, а о 12:48 пілоти включили аварійний код.
МВС Білорусі підтвердило інформацію про затримання Протасевича.

Керівник відділу комунікацій Литовської міжнародного аеропорту Ліна Бейшене підтвердила, що літак з Афін мав приземлитися в Вільнюсі о 13:00, але екіпаж вирішив посадити літак в Мінську.

«Наскільки мені відомо, між членом екіпажу і пасажиром стався конфлікт. Літак в даний час успішно приземлився. Іншої офіційної інформації у нас немає », - сказала вона.
За словами одного з пасажирів рейсу, в літаку не було конфлікту між екіпажем і пасажиром, як раніше повідомляла представниця литовського аеропорту. Співрозмовник Delfi зазначив, що після раптового повороту літака в бік Мінська Протасевич запанікував. Після посадки його відвели в сторону, а його речі винесли на злітно-посадкову смугу.

«Ми запитали його, що відбувається. Він сказав, хто він, і додав: "Мене тут стратять". Він був уже спокійніше, але тремтів. Поруч з ним весь час стояв офіцер, і незабаром військові його просто вивели », - розповів пасажир.

Крім того, він повідомив, що пасажири були змушені протягом трьох годин перебувати в вузьких коридорах без води і можливості вийти в туалет.


Ключові слова: Протасевич затримання, Як впіймали Протасевича

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини