Білик та Бічер отримали від Чернівецької ОДА 10 млн грн.

- 29.11.2018 17:22
Білик та Бічер отримали від Чернівецької ОДА 10 млн грн.

Управління капітального будівництва Чернівецької обласної державної адміністрації (далі – УКБ Чернівецької ОДА) підписало два договори з СТОВ «Надія» на реконструкцію очисних споруд каналізації та школи в Чернівецькій області за 10,4 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Обидва замовлення відбулись за переговорною процедурою. Управління капбудівництва аргументувало це тим, що вже двічі скасовувало торги через відсутність достатньої кількості учасників. Очікувана вартість попередніх тендерів не відрізнялася від поточних.

Згідно з першою угодою, фірма реконструює очисні споруди каналізації в районному центрі смт. Глибока за 5,4 млн грн. В поточній закупівлі разом з договором не оприлюднили розрахунок договірної ціни, однак в попередніх розрахунках переможець вказав, що отримає 138 тис. грн прибутку, а на зарплати витратить 607 тис. грн.

Згідно з другим договором, компанія «Надія» оновить школу І-ІІ ступеня в с. Їжівці Сторожинецького району за 4,9 млн грн. Фірма утеплить фасад будівлі, перекриє дах, встановить металопластикові вікна та двері, помалює стіни, зробить підлоги та сходи. А також опалення, вентиляцію, каналізацію та водопровід. Замовник знову ж таки завантажив лише договір без додатків, а тому відсутня інформація щодо прибутку та витрат.

Фірма «Надія» зареєстрована 2000 року в райцентрі Глибока. Її власницею є Валентина Бічер – дружина депутата від БПП Чернівецької обласної ради Василя Бічера, який є директором цієї компанії. Окрім цього, Бічер на громадських засадах допомагає нардепові від БПП Григорію Тімішу. Протягом 2010-2015 років Василь Бічер був депутатом Чернівецької облради від Партії регіонів. Він також є директором та кінцевим бенефіціаром Глибоцької районної кооперативно-державної виробничо-ремонтної будівельної організації «Райрембудсервіс», засновником якої є Глибоцька районна рада.

Заступником генерального директора є Василь Білик, якого у 2015 році засудили за ч.2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями) та ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 ККУ (службове підроблення).

Згідно з вироком суду, у грудні 2011 року фірма «Надія» отримала замовлення від Управління освіти Глибоцької РДА на впровадження технологій теплоакумуляційного обігріву в десяти школах цього району. За це фірма мала отримати 23,5 млн грн. Слідчі встановили, що Василь Білик у змові з начальником Глибоцького КП капбудівництва Глибоцької РДА та управління освіти Глибоцької РДА підписав неправдиві акти виконаних робіт, договори поставки та інші офіційні документи.

В результаті фірма «Надія» отримала 5,4 млн грн за невиконані роботи. Під час засідання Василь Білик визнав свою вину. Суд оштрафував його на 8,5 тис. грн та заборонив обіймати адміністративно-господарські та організаційно-розпорядчі посади один рік та місяць.

Також СТОВ «Надія» фігурує в кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання службовим становищем, яке призвело до тяжких наслідків), зареєстрованому 2016 року. Слідчі підозрюють, що фірма разом із службовцями УКБ Чернівецької ОДА внесла неправдиві відомості до актів приймання виконаних робіт під час реконструкції очисних споруд каналізації в райцентрі Глибока. Цим вони завдали шкоди на понад 400 тис. грн. Поки що інших деталей у провадженні немає.

Протягом 2017-2018 років компанія «Надія» отримала замовлень на 64,7 млн грн, враховуючи поточні договори. Більшість підрядів фірмі дісталося у Глибоцькому районі. Серед них – реконструкція школи з добудовою в с. Кам’янка цього району за 47 млн грн.

Автор:htt p:// lviv.nashigroshi.org


Ключові слова: Фірма Бічера, фірми Білика, Чернівці, Глибока

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини