У яку нерухомість інвестувати у 2010 - 2011 роках?

- 19.09.2010 10:00
У яку нерухомість інвестувати у 2010 - 2011 роках?

Нерухомість. У що ж інвестувати
Які найбільш ненадійні способи інвестування в Україну за другий квартал.

Найбільш ризикованою по праву вважається земля. Це сфера тримається на перших місцях протягом усього 2010 року, і, судячи з усього, ще нескоро збирається зійти зі своїх позицій.

Унаслідок неправильних цінових планок, утворення яких спровокував кризу, ринок земельних ділянок перетворився на свого роду фінансову піраміду, яка існує з-за різкого підвищення цін.

Звичайно ж, будь-яка піраміда рано чи пізно руйнується. На даний момент спостерігається тенденція повільного зниження цін ділянок у Києві, які падають у середньому на 3% на місяць. Саме тому вкладати гроші в цю галузь небезпечно, адже такі різкі цінові коливання можуть призвести до руйнування інвестора. Приміром, ще в 2008 році, земельну ділянку в районі Києва коштував близько $ 6 692 за сотку, в той час як в 2010 році вартість аналогічно ділянки впала до $ 3 987.

Після виборів спостерігалося деяке пожвавлення на ринку, внаслідок чого і ціни різко поповзли вгору, аналогічно, як і на ринку нерухомості. Але зростання тривало тільки до квітня 2010 року, після чого обидві категорії опускаються виключно вниз.

Так само, одне з передових місць у цьому списку "невдах" займає житлова і комерційна нерухомість. І хоча обвал цін вже стався (в економ Києва вартість одного квадратного метра впала на тисячу доларів), навіть за такими цінами покупців знаходиться вкрай мало. Пояснюється це просто - країна тільки починає виходити з економічної кризи, що тривав два роки, та коштів на купівлю нерухомості у населення залишається все менше. Це наводить на думки, що коли ціни на житлоплощі і комерційну нерухомість нормалізуються - кількість угод може впасти до вкрай низьких показників.

За даними компанії «Соцмарт», ці факти лише підтверджуються тенденцією на зменшення прибутку приватних підприємств, а так само окупність орендованих приміщень. Адже відбити вартість купленої квартири, здаючи її в оренду, можна тільки через 20-25 років в кращому випадку.

У липні 2010 року в продаж потрапили офісні приміщення з новобудов, вартість яких становила суму на 10% нижче аналогічних об'єктів на ринку, тим не менш, навіть ці приміщення не користуються практично ніякої популярністю.

Ще один «призер» за показниками негативних факторів - це будівництво. За перше півріччя 2010 р. Було зафіксовано падіння рівня будівництва в Україну на 16,7%, причому не в окремих категоріях, а в усіх галузях будівельного ринку. Крім цього, починати реалізацію нових проектів - дуже ненадійне заняття, тому що з одного боку на ринку присутня ще велика кількість нерозпроданих об'єктів, а з іншого висока конкуренція. На даний момент у Києві частенько можна помітити вигідні пропозиції роду «червоноцегляні будинку в 300 метрах від метро, зі знижкою в 30%», але навіть це не приваблює потенційних покупців.

Четверте місце рейтингу займає банківський бізнес. На даний момент, здавалося б, ця система починає відновлюватися, і що витримали кризовий удар, банки навіть повільно почали видавати кредити. Та й кількість депозитів населення зростає, що наводить на думки про райдужні ілюзії, які розсіюються при одній лише думці про суми заборгованостей цих банків. Та й масові депозити не можуть подавати великих надій - адже якщо курс долара знову почне коливатися, населення масово вимагатиме повернення вкладених коштів. Крім того, невідомо, що станеться з одним з найбільших банків України - «Надра», в якому вкладники досі не мають доступу до своїх активів, незважаючи на суму, виділену НБУ на підтримку банку.

У будь-якому випадку, масове кредитування населення очікується ще дуже нескоро, і це може бути тільки результатом вагомих успіхів Україні у сфері економіки. Також, цікавим фактом є доля вилучених банківських застав. Майно старіє, а банки в свою чергу і не думають знижувати їх вартість, вимагаючи ціни на порядок вищі за ринкові. До цього часу такі проблеми компенсувалися за рахунок депозитів вкладників, але рано чи пізно банкам доведеться приймати будь-які рішення на цю тему.

Останнє місце в п'ятірці інвестиційних ризиків зайняв рітейл. Цей вид бізнесу вважався дуже вигідним протягом останніх років, що призвело до занадто масового будівництва торгової нерухомості, які залишилися незатребуваними в 2010.

За перше півріччя 2010 року Україна втратила більшу частину іноземних інвесторів, в особі великих закордонних ритейлерських компаній.

На фото:  Чернівціжитлобуд активно будує, та запрошує до співпраці >>>

Джерело: Соцмарт


Ключові слова: інвестиції у нерухомість прогноз, статистика

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини