Буковина туристична.

- 15.08.2008 00:00
Буковина туристична.

 

Туристична Буковина не пасе задніх,

 

якщо Президент України Віктор Ющенко  вдруге перебував на відпочинку в нашому краї.

Які гриби можна знайти на Буковині

Дивіться фото: місця для гарного відпочинку на р. Дністер

Місце гарного відпочинку біля м. Хотин.Фото

Найкращі фото святкування Дня міста. Чернівці 600 річчя
            Не так давно з робочим візитом у Буковинському краї побував міністр культури і туризму України Василь Вовкун. Під час брифінгу, який відбувся в обласній державній адміністрації, журналісти почули його критичне висловлювання про те, що Буковина пасе задніх у розвитку туристичної галузі. Правда, він не сказав, що Україна займає 78 місце на світовому ринку туристичного продукту. З цього приводу хотілося почути коментар бодай начальника управління культури і туризму обласної державної адміністрації Петра Брижака. Така нагода випала під час ХІ Петрівського ярмарку в Чернівцях. Керівника нового структурного під­розділу, який об’єд­нав управління культури та відділ з питань туризму обласної державної адміністрації, побачила в ярмарковому туристичному мі­стечку.

– На сьогоднішній день сімдесят восьме місце України, як і останнє місце Буковини в загальному рейтингу не відповідає дійсності, – сказав Петро Михайлович. – На превеликий жаль, всі потоки туристів в Україні, як і в адміністративних областях розраховуються за формою „один тур”, тобто за тією статистикою, яку надають туроператори та турагенти. Якщо скористатися методикою Міжнародної туристичної організації, то Україна входить у двадцятку найпотужніших країн за туристичною відвідуваністю. Причому це не стільки стосується інтенсивності, бо Україна є найбільшою в Європі. Така характеристика також впливає на статистику. Але інтенсивність туристичних потоків в Україні – окрема тема розмови і тут є над чим працювати.

– Щодо візиту Василя Володимировича на Буковину, – продовжував Петро Михайлович, – то він сказав свої слова до того, як ми йому показали, що збудували в краї за останні три-чотири роки. Він побачив туристичні комплекси „Мигове”, „Перевал Німчич”, „Сонячну долину”, „Лекече”. Розповіли, як торік приймали на буковинській землі Президента України Віктора Ющенка, як готуємося зустрічати його в нинішньо­му році.

          Напередодні Петрівського ярмарку в Чернівцях відбувся Міжнародний інвестиційний форум. За словами Петра Брижака, кількість інвестиційних пропозицій, яка надійшла на цей час, засвідчує надзвичайно потужну рекреаційну спроможність Чер­нівецької області. На форумі було представлено понад 30 проектів у туристичній галузі. Якби вдалося реалізувати хоча б половину з них, то місткість туристичних комплексів збільшилася б у два рази. Австрійські інвестори заці­кавилися лижним парком „Горбова”, який отримав в оренду сорок чотири гектари землі й має колосальні можливості для розбудови приміського розважального центру. Йдеться не лише про короткочасний зимовий відпочинок, а про будівництво готелів, ресторанів і кінноспортивної бази. До речі, сьогодні послуги з  кінноспортивного відпочинку надають лишень комплекси „Цецино”, „Сонячна долина”, „Лекече” й Мигове”.              

           Оскільки попит на такий вид відпочинку зростає, то доцільно в приміській зоні розмістити кілька кінноспортивних комплексів, а через два роки вести мову про створення на Буковині інфраструктури кінного відпочинку, кінного туризму і кінноспортивного туризму, а також про відновлення іподрому.

У роботі ярмаркового туристичного містечка взяли участь тридцять суб’єктів туристичної діяльності, назви яких здебільшого стали відомими поза межами України. Цей довгий ряд відкривав туристично-інформаційний центр Чернівців, який працює на вулиці Головній, 16. Людмила Сандуляк повідомила, що відвідувачі центру можуть дізнатися про туристичні фірми міста та області, умови проживання в готелях, санаторіях, будинках відпочинку, туристичних базах та приватному секторі, музеї, екскурсійні тури, послуги гідів, придбати тематичні довідники, карти, схеми та іншу друковану продукцію з туристичною інформацією. Під час Петрівського ярмарку візитки та буклети роздавали направо й наліво туристичні комплекси „Перевал Німчич”, „Мигове”, „Цецино”, туристичні агенції «Медео”, „Енігма”, „Еліт-транс-тур”, туристичні фірми „Золоті ворота”, „Крайс”, туристичні оператори „Мавіді” та „Круїз-2000”, молодіжний оздоровчий спортивно-туристський екстремальний центр „Садниста”, Чернівецька обласна організація „Федерація спортивного туризму”, чернівецька агенція туристичної мережі «Галопом по Європах». Вони пропонують сьогодні цікавий відпочинок на буковинській землі й можуть вивезти в будь-який екзотичний куточок планети.

            Поки обійшла туристичне містечко, зібрала чимало рекламно-інформаційного матеріалу. Познайомилася тут з комерційним директором туристичного комплексу „Панський маєток”, який будується в селі Буденець Сторожинецького району. Роман Кость брав участь у роботі інвестиційного форуму в Чернівцях, який відбувся напередодні Пет­рівського ярмарку. Поки що йому не вдалося знайти інвестора, який вклав би свої кошти в добудову комплексу, проектна вар­тість якого становить 6 міль­йонів 400 тисяч доларів США. Тут передбачається будівництво 23 житлових будиночків, кафе, літнє кафе-шашлична, альтанки, магазини, лазня з сауною, павільйон плавзасобів, конюшня, павіль­йон бювету мінеральної води, майданчик для гелікоптера, дитячий майданчик з атрак­ціо­нами, спор­тивні майданчики, ангар для квад­роциклів та скутерів. Сту­пінь готовності комплексу становить 30 відсотків. Закінчити будівельні роботи сподіваються в четвертому кварталі 2012 року.

Сьогодні буковинці їдуть не лише на теплі чужинські моря, а й охоче відпочивають у чарівному буковинському краї. Вони облюбували приватні садиби, розміщені в сільській місцевості. Моїм співбесідником став приватний підприємець Танасій Васильович Гулей. Його родина зайнялася туристичним бізнесом два роки тому. На своїй садибі в селі Виженка Вижницького району вони можуть одночасно прийняти двадцять чоловік і надати їм усі побутові зручності серед розкішних краєвидів та чистого гірського повітря. Будинок розміщений під лісом по дорозі до перевалу Німчич. Гриби ростуть просто на подвір’ї. Поряд можна збирати лісові ягоди. У Виженці майже тридцять родин зайнялися так званим зеленим туризмом. А ще в туристичному міс­течку можна було побачити  танцівниць зі Сходу в екзотичному вбранні. В одній з палаток  пропонували сфотографуватися за п’ять гривень з шахом, який зі своєю чорною бородою у білому одязі мав дуже переконливий вигляд. Охочих серед жінок виявилося чимало. Кошти збирали у фонд „Чернівці-600”. Тут стояв розмальований мікроавтобус туристичного комплексу „Лекече”, котрий у минулому році приймав Президента України Віктора Ющенка. Сюди навіть привезли рафт, на якому туристи спускаються по Черемошу. В ярмарковий день чернівецькі телевізійники в цьому плавзасобі зняли  сюжет на туристичну тему.

Автор:Людмила ЧЕРНЯК.Газета "Буковина"


Ключові слова: Буковина, туризм буковина, Хотин, Чернівці, Дністер

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини