Ізраїль офіційно перейшов у стан війни: дані щодо загиблих та постраждалих

- 08.10.2023 16:42
Ізраїль офіційно перейшов у стан війни: дані щодо загиблих та постраждалих

Після початку бойових дій ізраїльський прем'єр Нетаньяху назвав те, що відбувається війною, а не військовою операцією, тепер це оголошено офіційно. ХАМАС заявила, що веде військову операцію під назвою "Буря Аль-Акси".

Кабінет безпеки Ізраїлю 7 жовтня проголосував за офіційне оголошення війни в країні, повідомляє The Times of Israel з посиланням на канцелярію прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху.

Так було дотримано вимоги Конституції країни, згідно з якою Ізраїль не може вступити у війну без рішення уряду.

За останніми даними, в Ізраїлі жертвами бойових дій стали понад 600 людей, поранено майже 2 тис.; у секторі Газа — понад 300 загиблих та понад 2 тис. постраждалих.

У ході боїв сили ХАМАСу частково перейшли на територію Ізраїлю, вони присутні на півдні країни. Тель-Авів оголосив евакуацію. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила вранці 8 жовтня про знищення близько 400 бойовиків ХАМАС, десятки було заарештовано.

Бойовики ХАМАС захопили заручників з-поміж учасників музичного фестивалю Nature Party, який проходив в ізраїльському місті Офакім, неподалік кордону сектору Газа.

Повідомляється, що на фестивалі електронної музики на півдні Ізраїлю неподалік кордону з Газою, ХАМАС убили понад 200 людей.

Відео з фестивалю транс-музики, зняте за кілька хвилин до атаки та після.

Понад 10 учасників музичного фестивалю Nature party було знайдено живими. Їм вдалося сховатися в кущах та ярах. Вони ховалися упродовж 30 годин.

А це, як стверджують, кадри полонених заручниць, взятих під час нападу ХАМАС на Ізраїль.

У секторі Газа, як повідомили у звіті Управління ООН з координації гуманітарних питань, близько 20 тис. жителів були змушені залишити свої будинки та сховатися у сховищах через ізраїльські обстріли.

Підтримку Ізраїлю висловили США, Німеччина, Великобританія. Солідарність із ізраїльським народом висловило і керівництво Республіки Молдова. Китай назвав способом зупинити конфлікт "реалізацію рішення про дві держави та незалежність Держави Палестину".


Ключові слова: війна в ізраїлі новини, війна Ізраїль 2023 дані жовтень

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та розповсюдженні наркотиків На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та
- 26.04.2024 10:53
Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58

Всі новини