Анаферон - не ліки! Там немає діючої речовини!

- 19.05.2020 14:54
Анаферон - не ліки! Там немає діючої речовини!

На жаль, Lenta ru вирішила прорекламувати препарати, в яких немає діючої речовини. Зараз це активно обговорюють в співтоваристві Комісія по боротьбі з лженаукою.
Заголовок статті від 18 травня говорить: «Ефективність вітчизняного Анаферон дитячого оцінили в США».

Виявляється, що дослідження «Анаферон дитячого» було опубліковано «на ресурсі Національного інституту здоров'я Департаменту охорони здоров'я США - ClinicalTrials.gov».

Проблема в тому, що з цього не випливає, що:

«Анаферон дитячий - вже другий вітчизняний противірусний препарат, ефективність якого визнана Національним інститутом здоров'я Департаменту охорони здоров'я США».

Колега Денис Румянцев вже звернув увагу на дисклеймер, який відкрито викладений на сайті clinicaltrials. gov:

«Відповідальність за безпеку і наукову достовірність цього дослідження лежить на спонсорах дослідження і дослідників. Перерахування дослідження не означає, що воно було оцінено федеральним урядом США. Прочитайте наш відмова від відповідальності ».

Споносором дослідження є компанія Матеріа Медика Холдинг, яка і виробляє «Анаферон дитячий». Колега Петро Талантів звернув увагу, що саме дослідження проводилося в Росії і Узбекистані.

А колега Ірина Рейново нагадала, що виробники Анаферона погрожували подавати в суд на ЗМІ, які повідомляють про їх препаратах недостовірну інформацію:

«Ми офіційно заявляємо - нами будуть направлятися відповідні звернення в Роскомнадзор, правоохоронні органи в разі виявлення фактів поширення неправдивих відомостей про лікарські препарати« Анаферон» і «Ергоферон »в зв'язку з пандемією. Щодо осіб, які розповсюджують недостовірну і наклепницьку інформацію про якість, ефективність та безпечність препаратів, нами будуть застосовуватися всі передбачені чинним законодавством заходи ».

Подадуть виробники Анаферона в суд на Ленту.ру за дезінформування людей про їхні препарати? Звичайно ні, адже, швидше за все, самі і замовили публікацію.

До речі, під цією новиною від 18 травня було три коментаря. Два з них я встиг подивитися: в них вказували, що Лента.ру не права. Тепер коментарі закриті. Обгрунтування дуже сильне: «Коментарі до матеріалу закриті у зв'язку із закінченням терміну його актуальності». Для новини від 18 травня, ага.

Лента ру!  невже репутація ЗМІ сьогодні так мало коштує, що можна рекламувати навіть препарати, в яких немає діючої речовини? Будь ласка, напишіть спростування.

Нагадаю, що вже чотири статті про препарати компанії Матерії Медики Холдинг відкликані з наукових журналів. Ще дві статті позначені редакціями як «сумнівні». Це вказує на низьку якість їх наукових досліджень.

Але взагалі дивно обговорювати якість досліджень, коли мова йде про медичне аналогу вічного двигуна.

Так само складно повірити в чесність компанії, яка рекламує себе подібним чином.


Ключові слова: Анаферон, мошенники, анаферон дитячий відгуки, правда про Анаферон, анаферон бреше, повна правда Анаферон

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини