Евакуація з Уханю в Нові Санжари: місцеві мешканці вийшли на протести

- 20.02.2020 19:21
Евакуація з Уханю в Нові Санжари: місцеві мешканці вийшли на протести

Між поліцією і протестуючими поруч з санаторієм в Полтавській області, куди прибули евакуйовані з охопленого коронавірусів китайського Ухань українці, відбулися зіткнення.

Поліція звільнила проїзд для автобусів силою, а також погасила і розібрала споруджену мітингувальниками барикаду.

Раніше також повідомлялося, що учасники акції протесту закидали автобуси камінням, палицями і пляшками. За попередніми даними, в ході зіткнень постраждали двоє людей. 27 учасників акції було затримано.

Літак з 45 українцями і 33 іноземцями приземлився 20 лютого в Харкові. Жителі міста Нові Санжари в Полтавській області, які виступають проти розміщення в населеному пункті співгромадян, заблокували трасу, вступивши в зіткнення з поліцією.

Місцеві жителі міста Нові Санжари Полтавської області побилися зі співробітниками Національної поліції України через можливу евакуацію в їхній населений пункт громадян, яких вивезли з охопленого смертельним коронавірусів Китаю. 

Масові зіткнення місцевих жителів з поліцейськими відбулися при в'їзді до Нових Санжар. Приводом послужила інформація, що евакуйованих українців доставлять в госпіталь, що знаходиться в центрі міста. На місце подій терміново вилетів прем'єр Гончарук та міністр охорони здоров'я України.

Також стало відомо, що лікарі та інші співробітники госпіталю у Львівській області заспівали гімн України після того, як дізналися, що в їх медустанові не розмістив співгромадян, евакуйованих з охопленого смертельним коронавірусів Ухань в Китаї. 

Так вони відзначили позбавлення від лікування повернулися на Україну співвітчизників. На опублікованому ролику видно, як одна з медсестер плаче під час виконання рядки українського гімну «Душу й Тіло ми положим за нашу свободу».

Також, жителів Тернопільської області стривожила інформація про те, що в «Медоборах» збираються розмістити прибулих з китайського Ухань. Селяни почали будувати барикади і організували блокпости на дорогах. І місцева влада, і керівництво санаторію виступили проти приїзду евакуйованих. Аналогічна ситуація склалася у Львівській області, де люди забарикадували автомобільними шинами в'їзд в лікарню міста Винники.

Як надійно захистити свій будинок від коронавируса

У той же час літак з декількома десятками українців та іноземців після 35 кіл в небі над Полтавської, Харківської та Дніпропетровської областями попрямував в сторону Києва. Коментуючи ситуацію, голова Харківської обласної адміністрації Олексій Кучер запевнив, що евакуйованих не розміщуватимуть в Харкові на карантин, однак місто може стати транзитним пунктом.

Раніше стало відомо, що українську владу засекретили місця для розміщення громадян, евакуйованих з охопленого коронавірусів Китаю. Державний секретар МЗС України Андрій Заєць закликав українців не панікувати і проявити єдність, якого їм найбільше не вистачає останні сто років.

19 лютого жителі Львівської та Тернопільської областей почали будувати барикади, щоб не пустити в свої населені пункти співвітчизників, евакуйованих з Китаю.

За останніми даними, від китайського коронавируса померли понад дві тисячі осіб, ще 75 тисяч заражено, одужали понад 14 тисяч. Перші зараження були зареєстровані в кінці грудня 2019 го в китайському місті Ухань


Ключові слова: Нові Санжари новини

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини