Дружина Медведчука має нафтовий бізнес в Росії та Криму

- 07.09.2018 11:10
Дружина Медведчука має нафтовий бізнес в Росії та Криму

Оксана Марченко, що є дружиною Віктора Медведчука та кумою президента РФ Володимира Путіна, має бізнес у Росії. Як стало відомо, в РФ вона освоює Гаврилівське нафтове родовище.

Як повідомляють журналісти програми "Схеми" на Радіо Свобода за результатами розслідування, даний бізнес було засновано вже піля 2014 року. Цікаво, що Медведчук майже не володіє  бізнесом в Україні, про що свідчить виписка з реєстру Міністерства юстиції.

Медведчук є засновником лише комерційної компанії в Україні - ТОВ "Форпостінвест", що працює в свері бізнес-консультування. Перш за все, засновані Медведчуком компанії мають стосунок до суспільної діяльності - він також виступає співзасновником ГО "Союз адвокатів України"  та керівником ГО "Український вибір - право народу".

Згідно даним реєстру, дружина Медведчука - ведуча розважальних шоу та учасния нового сезону "Танців з зірками" Оксана Марченко має бізнес не лише на території Росії, але й в анексованому Криму. Вона є кінцевим бенефіціаром одразу десяти чи навіть більше  компаній, що були зареєстрован згідно російського законодавства в березні 2015 року в Росії. Компанії пов’язані зі сільським господарством, з будівництвом та нерухомістю, фінансами, заготівленю лісу, медіа, іншою діяльністю. Окрім того, Марченко є кінцевим бенефіціаром принаймні трьох зареєстрованих в Ялті українських компаній. Всі вони увійшли до бізнесу як співзасновники фірми ТОВ "Таврія Інвест". Ймовірно, їх було засновано для того, щоб керувати після анексії майном у Криму.

За результатами журналістського розслідування було встановлено, що "Таврія-Інвест" має багато спільниїх рис із московською компанією, що навіть має схожу назву - "ТОВ "ІК "Таврія Північ", директором якої є Інна Палій. Журналісти відзначають, що власники даної фірми мають стосунок до кіпрських компаній VENTOLOR INVESTMENTS LTD та VENTOLOR HOLDING LTD.

Окрім того, було з’ясовано, що єдиною власницею кіпрської компанії TUMILLON INVESTMENTS LTD, що володіє часткою у 51,1% в російській компанії з правом на видобування нафти в Гавриківському родовищі, і є Оксана Марченко. 

Запаси Гавриківського нафтового родовища, що входить у перелік з трьох найбільших в Ханти-Мансійському автономному окрузі, оцінюються приблизно у 40 мільйонів тон нафти.

В конкурсі на видобуванн також брала участь "Роснефть", але компанія "НЗНП Трейд" виграла через умови. Справа в тому, що брати участь в конкурсі могли лише компанії з Ростовської області, і єдиною була саме фірма "НЗНП Трейд". "Роснефть" тоді скаржилась, що умови конкурсу є дискримінаційними. В Росії повідомляють, що "НЗНП Трейд" належить до групи компаній "Юг Руси", що мають у власності нафітопереробний завод в Ростовській області. До закупки та установки обладнання для нафтовидобуванняя компанія приступила лише зараз, хоча конкурс відбувся ще три роки тому.

В компанії "Торговий дім НЗПН" Марченко також володіє часткою. Ця компанія займається продажем нафтопродуктів, і як заявляють есперти, головним ринком збуту буде Донбас, тобто, його окупована бойовиками частина - так звані ЛНР та ДНР. Український аналітик UPECO Олександр Сіренко зазначає, що на окупованих територіях українська влада не може встановлювати контроль. Там не працює ані митниця, ані податкова, тож немає жодної можливості відслідкувати об’єми та ціни. Це відкриває широке поле для незаконної діяльності бізнесменів та ділків.

Письмові запити до Медведчука та Марченко були направлені журналістами, але наразі жодних відповідей поки що не надходило. 


Ключові слова: оксана марченко бізнес в росії, бізнес оксани марченко в криму, медведчук та бізнес у росії

Коментарі (1)
Анастасія | 07.09.2018
Так, а ви підтримуйте іі на конкурсі танців

Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини