Які шанси на президенство Святослава Вакарчука

- 14.08.2018 16:46
Які шанси на президенство Святослава Вакарчука

Серед потенційних кандидатів у президенти України багато хто розглядає фронтмена рок-гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука. Вперше його почали розглядати як учасника майбутніх президентських виборів ще у 2015 році. В ЗМІ у той час просувалась думка про те, що на заміну особистостям, що розчарували людей, можуть прийти нові особистості, не заплямовані корупцією та політичними чварами.

Саме Вакарчук став одним з таких особистостей, про які найчастіше згадувалось з даної точки зору.

Навесні 2017 року вперше були визначені рейтинги Вакарчука, які не могли не здивувати, адже йому могли надати перевагу в середньому від 5 до 12% виборців. Панувала думка. що кандидатуру Вакарчука просуває Адміністрація президента України з ціллю відібрати у Тимошенко голоси. Сам же соліст "ОЕ" не спішив коментувати ані цю тезу, ані власне свою участь у виборах. Певні програмні заяви він почав озвучувати вже у 2018 році - стосовно необхідних для України змін.

За різними джерелами, просувати кандидатуру Вакарчука могла Банкова, ВІктор Пінчук та навіть російський Олігарх Михайло Фрідман. Дехто казав, що його може підтримувати навіть бізнесмен Джордж Сорос.

Шанси на перемогу у президентських виборах Вакарчука - невеликі, адже він поступається ще одній медійній особистості, ким є Володимир Зеленський. Окрім того, на сцену вийшов Анатолій Гриценко, що зайняв потенційну нішу Вакарчука, причому, зі значно вищими рейтингами, які продовжують зростати. Таким чином, для Вакарчука саме Гриценко стає найголовнішим конкурентом, якщо співак все ж таки наважиться взяти участь у виборчій гонці.

Політологи вважають, що тиск на Вакарчука, відомого досить хворобливою реакцією на критику (якої не уникнути політичним діячам), може посилитись, що зовсім не додасть йому балів та зашкодить іміджу на музичній сцені.

Остаточної впевненості в тому, чи піде Вакарчук на вибори, поки що немає. Не варто виключати, що певну політичну заяву, можливо, навіть без конкретики, він зробить під час концерту 24 серпня на НСК "Олімпійський". Розвиток подій загалом бачиться експертами у двох варіантах. В першому Вакарчук може піти на вибори, однак, звернути кампанію на користь Гриценка. Другий варіант розвитку подій пеередбачає відмову від боротьби за президентське крісло, аби взяти участь у виборах до Верховної Ради на чолі списку. В цьому випадку шанси на подолання 5-відсоткового бар’єру - значно вищі.

 


Ключові слова: вибори президента україни 2019, вибори 2019 україна, вакарчук на вибори, вакарчук у президенти

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Європарламенті закликали до термінового ембарго на агропродукцію з РФ Дебати з цього питання відбулися вчора, 12 березня, повідомляє DW.
- 14.03.2024 11:56
Розпочалася реєстрація на НМТ-2024 Цей процес триватиме до 11 квітня включно
- 14.03.2024 11:49
У Чернівецькому районі слідчі поліції задокументували дорожньо-транспортну пригоду, в якій травмувалася буковинка Учора, 13 березня, до поліції надійшло повідомлення про аварію з потерпілою в селі
- 14.03.2024 11:39
Нардеп Мазурашу вийшов з партії “Слуга народу” Народний депутат України Георгій Мазурашу, який представляє Буковину в
- 13.03.2024 18:54
Переобладнання бусів Чернівці Ми - компанія з переобладннаня авто у Чернівцях, яка професійно займається переобладнанням мікроавтобусів, фургонів
- 13.03.2024 15:01
Маск приїде на фабрику Tesla під Берліном після підпалу ЛЕП "Гігафабрика" Tesla під Берліном відновлює виробництво після відновлення електропостачання, перерваного тиждень тому через підпал ЛЕП.
- 13.03.2024 15:00
Шахед попав у п'ятиповерховий будинок у Сумах - є загиблі Попередньо, пошкоджено 30 квартир, з них 15
- 13.03.2024 14:36
В Київі приберуть стихійне кладовище домашніх тварин На Оболоні, у районі Оболонського в Києві, заплановано
- 13.03.2024 11:48
На соратника Навального Леоніда Волкова напали у Литві. У Вільнюсі напали з молотком на Леоніда
- 12.03.2024 20:58

Всі новини