Дії суб’єкта господарювання після внесення в Реєстр великих платників

- 30.10.2015 11:38
Дії суб’єкта господарювання після внесення в Реєстр великих платників

Відповідно до підпункту 14.1.24 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України великий платник податків (далі – ВПП) – ЮО, у якої обсяг доходу від усіх видів діяльності за останні чотири послідовні податкові (звітні) квартали перевищує п’ятсот мільйонів гривень або загальна сума сплачених до Державного бюджету України податків за платежами, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, за такий самий період перевищує дванадцять мільйонів гривень.

Платник податків, якого включено до Реєстру на наступний рік, подає заяву за формою № 1-ОПП до контролюючого органу, що здійснює супроводження ВПП, за самостійно обраним новим основним місцем обліку.

При цьому якщо платник податків не подав заяви за формою № 1-ОПП про взяття на облік з початку календарного року, на який сформовано Реєстр, до контролюючого органу за новим місцем обліку, стосовно такого платника податків Центральний контролюючий орган має право приймати рішення про зміну основного місця обліку та переведення на облік у контролюючий орган, що здійснює супроводження ВПП, чи інший контролюючий орган. Рішення надсилається платнику податків, а інформація про направлення рішення надсилається до відповідних контролюючих органів (за місцем обліку платника податків та новим основним місцем обліку, яке визначено у рішенні).

Після отримання інформації про надсилання рішення про зміну основного місця обліку платника податків контролюючий орган за попереднім місцем обліку здійснює передачу облікової справи платника податків у 10-денний строк після прийняття такого рішення, а контролюючий орган за новим місцем обліку – взяття на облік протягом 20 календарних днів після прийняття такого рішення незалежно від того, отримана чи ні облікова справа такого платника податків від контролюючого органу за його попереднім місцем обліку (п.п. 2 п. 10.22 розд. Х Порядку).

Згідно з п.п. 3 п. 10.22 розд. Х Порядку після взяття на облік платника податків, включеного/не включеного до Реєстру, контролюючий орган за новим місцем обліку протягом 5 робочих днів надсилає повідомлення за формою № 15-ОПП (додаток 14) до фінансових установ, у яких відкриті рахунки такого платника податків.

Дані про взяття на облік платника податків, включеного/не включеного до Реєстру та відомості щодо якого містяться в Єдиному державному реєстрі (далі - ЄДР), передаються до ЄДР у день взяття на облік у контролюючому органі за новим місцем обліку із зазначенням: дати та номера запису про взяття на облік, найменування та ідентифікаційного коду контролюючого органу, у якому платника податків взято на облік.

Підпунктом 4 п. 10.22 розд. Х Порядку передбачено, що у разі зміни місцезнаходження, пов’язаної із зміною адміністративно-територіальної одиниці, платника податків, який зарахований до категорії ВПП, процедура зняття з обліку/взяття на облік такого платника податків:

не проводиться, якщо при зміні місцезнаходження платника податків не змінились місто (область) чи адміністративно-територіальна одиниця, які обслуговуються контролюючим органом, де такий платник податків перебував на обліку на дату державної реєстрації зміни місцезнаходження, або такі зміни відбулися, але платник податків не виявив бажання змінити контролюючий орган, що здійснює супроводження ВПП, де він перебуває на обліку;

проводиться, якщо змінились місто (область) чи адміністративно-територіальна одиниця, які обслуговуються контролюючим органом, де такий платник податків перебував на обліку на дату державної реєстрації зміни місцезнаходження, та платник податків виявив бажання перейти на обслуговування до нового контролюючого органу, що здійснює супроводження ВПП.

У другому випадку зняття з обліку/взяття на облік ВПП здійснюється за загальними процедурами, визначеними Порядком. При цьому взяття на облік такого платника податків здійснюється в самостійно обраному ним контролюючому органі, що здійснює супроводження ВПП.

З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДФС України (дане роз’яснення у категорії 119.07).

Прес-служба Головноо управління ДФС у Чернівецькій області


Ключові слова: субєкти господарювання, реєстр великих платників податків, податкова чернівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини