ДФС Буковини через перевірки донарахували ще 80 млн грн

- 09.09.2015 13:32
ДФС Буковини через перевірки донарахували ще 80 млн грн

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області відзначають, що кількість перевірок платників податків - юридичних осіб, за вісім місяців поточного року, порівняно з відповідним періодом минулого року зменшилась на майже 27 відсотків.

З початку року підрозділами податкового та митного аудиту було проведено всього 239 документальних перевірок, 41 планову та 198 позапланових перевірок. Тоді як, минулого року проведено 376 контрольно-перевірочних заходів, з яких 52 планові та 324 позапланові перевірки.

Разом з тим, ефективність перевірок зросла, оскільки за наслідками проведених заходів донараховано узгоджених податкових зобов’язань на 36,1 млн. грн. більше відповідного показника минулого року. Сума цьогорічних донарахувань за актами перевірок складає понад 80,5 млн. грн., торік цей показник був лише 44,4млн. грн.

Зменшено від'ємне значення об'єкта оподаткування податком на прибуток у сумі майже 22,6 млн. грн., що на 13,4 млн. грн. більше відповідного показника минулого року (9,1 млн. грн.)

Також зменшено від'ємне значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом із ПДВ у сумі 3,1 млн. грн., що майже на 2 млн. грн. більше відповідного показника минулого року (1,1 млн. грн.)

Із донарахованих сум упродовж січня-серпня 2015 року забезпечено стягнення до веденого бюджету в сумі майже 23 млн. грн., що на 2,3 млн. грн. більше відповідного показника минулого року (20,6 млн. грн.)

Так, податкові аудитори фіскальної служби Буковини стверджують, що застосування сучасної системи відбору платників для перевірок дозволило звести до мінімуму втручання в легальний бізнес і зосередитися на «тіньових» суб'єктах господарювання.

Тому сьогодні, щоб досягнути позитивних результатів у боротьбі з махінаторами всі зусилля сконцентровані, в першу чергу, на відпрацюванні ризикових суб'єктів господарювання. Важливими аспектами цієї роботи є безапеляційне узгодження проведених донарахувань та належне документування встановлених порушень.

Викриті цього року схеми ухилення від сплати податків підтверджують, що податкові аудитори послуговувались правильними критеріями в процесі визначення ризиків, що можуть свідчити про несплату тих чи інших платежів.

Яскравим прикладом результативності здійснюваних перевірок, стало виявлення у серпні цього року на одному із сільськогосподарських підприємств регіону схеми неправомірного формування сум податкового кредиту з податку на додану вартість шляхом залучення до ланцюгів постачання фіктивних суб’єктів господарювання, що не мали можливості реального здійснення господарських операцій.

Так, в наслідок цієї перевірки платнику донараховано податків та платежів до бюджету в сумі понад 0,5 млн. грн. та зменшено від’ємне значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з податку на додану вартість у розмірі майже 0,2 млн. грн.

Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області


Ключові слова: дфс Буковини, чернівці податкова

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини