Тиск на платників податків Буковини знизиться з 1 вересня

- 26.08.2015 16:31
Тиск на платників податків Буковини знизиться з 1 вересня

ДФС Буковини: закон про зменшення податкового тиску набере чинності з 1 вересня

Головне управління ДФС у Чернівецькій області інформує про те, що Законом України від 17.07.2015 р. №665 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків» передбачено низку суттєвих змін.

Серед основних змін, це тимчасово, до 31 грудня 2016 року включно, платникам податків з обсягом доходів або операцій до 20 млн грн штрафи, нараховані на суми податкового зобов’язання, які платник податків сплатив без оскарження податкового повідомлення-рішення, скасовуються протягом 10 днів із дня сплати податкового зобов’язання.

Крім того, платникам дозволено не нараховувати пеню при самостійному нарахуванні суми грошового зобов’язання впродовж 90 днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання.

Також даний Закон вніс зміни до ПКУ щодо повноважень та дій контролерів при проведенні перевірок.

Зокрема, контролюючий орган надсилатиме платнику податків податкове повідомлення-рішення, про суму податкового платежу якщо за результатами перевірки встановлено факт: невідповідності суми бюджетного відшкодування; завищення суми збитків при розрахунку податку на прибуток або від’ємного значення суми ПДВ; заниження чи завищення суми податкових зобов’язань або суми податкового кредиту, заявленої в податковій декларації з ПДВ.

По–друге, за наявності письмового звернення платника податків замість документальної невиїзної перевірки може проводитися документальна виїзна перевірка.

Третє - контролюючим й іншим державним органам забороняється використовувати акт перевірки як підставу для висновків стосовно взаємовідносин платника податків із його контрагентами, якщо за результатами складення акта перевірки податкове повідомлення-рішення не надіслано (не вручено) платнику податків або воно вважається відкликаним відповідно до ст. 60 ПКУ.

Також, із 1 вересня нинішнього року починають діяти зміни до Податкового кодексу, щодо терміну надсилання декларацій поштою. У разі надсилання податкової декларації поштою платник податку зобов'язаний буде здійснити таке відправлення на адресу відповідного контролюючого органу не пізніше ніж за 5 днів (раніше було 10 днів) до спливу граничного строку подання податкової декларації.

Новаціями передбачено, що фізособа - підприємець на загальній системі оподаткування має право зменшити суму авансового платежу у разі, якщо відбулося зменшення суми отриманого доходу за попередній календарний квартал поточного року більше ніж на 20 відсотків у порівнянні із розрахунковою очікуваною сумою доходу на такий квартал.

Для зменшення суми авансового платежу до настання строку сплати такого авансового платежу до контролюючого органу подається заява у довільній формі, що містить розрахунок зменшення суми авансового платежу та коротке пояснення обставин, що призвели до зменшення суми отриманого доходу.

Ще Законом унесено зміни до пп. 14.1.138 ПКУ, який містить визначення поняття «основні засоби». Вартісну межу для основних засобів підвищено із 2500 грн. до 6000 грн.

По – новому будуть надаватися з першого вересня 2015 року податкові консультації, оскільки у статтю 52 Податкові консультації внесені наступні зміни:пункт 52.3 доповнено реченням такого змісту: "Консультація, надана в письмовій або електронній формі, обов'язково повинна містити опис питань, що порушуються платником податків, з урахуванням фактичних обставин, вказаних у зверненні платника податків, обґрунтування застосування норм законодавства та висновок з питань практичного використання окремих норм податкового законодавства"; пункт 52.4 викладено в такій редакції:"52.4. Консультації, крім узагальнюючих, надаються: в усній формі - контролюючими органами; у письмовій або електронній формі - контролюючими органами в Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі, областях, міжрегіональними територіальними органами, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, та підлягають обов'язковому розміщенню на сайті контролюючого органу, який надав консультацію, протягом 10 календарних днів після дня їх надання без зазначення найменування (прізвища, ім'я, по батькові) платника податків та його податкової адреси"; пункт 52.6 викладено в такій редакції:"52.6. Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, проводить періодичне узагальнення податкових консультацій, які стосуються значної кількості платників податків або значної суми податкових зобов'язань, та затверджує наказом узагальнюючі податкові консультації, які підлягають оприлюдненню, у тому числі на офіційному веб-сайті цього органу, протягом 5 календарних днів".

Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області


Ключові слова: тиск на платників податків, податки Чернівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини