Буковинські єдинники отримали інформацію про РРО

- 26.02.2015 13:28
Буковинські єдинники отримали інформацію про РРО

Вчора, в Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області відбулося засідання «круглого столу» з актуальною тематикою для платників єдиного податку: «Зміни до законодавства в сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій».

Суб’єкти господарювання області прийнявши запрошення до участі, мали нагоду отримати професійні роз’яснення самих податківців, які контролюватимуть виконання вимог Податкового кодексу в цій сфері, а також вимоги Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон №265) з 1 січня цього року.

Зважаючи на присутню аудиторію, фахівці відділу контролю за проведенням розрахункових операцій та проведення фактичних перевірок регіонального відомства у повному складі на чолі з заступником начальника Головного управлінні ДФС у Чернівецькій області Наталією Чернівчан ґрунтовно підготувалися до дискусії за «круглим столом», озброївшись новими нормами Закону №265 та відповідними роз’ясненням до нього.

Привітавши платників податків Буковини, Наталія Чернівчан в якості головного модератора заходу, оголосила основні положення нового Закону та поінформувала про передумови його ухвалення. Управлінець підкреслила, що це тільки перша зустріч в цьому році з платниками сфери торгівлі, громадського харчування та послуг краю, яким цікава запропонована тема. Обов’язково, з набуттям відповідних обертів процесу з реєстрації реєстраторів розрахункових операцій, фіскальна служба області ініціює наступну таку зустріч за участі представників територіального відділення Асоціації платників податків, які, сподіваюсь, володіють об’єктивною інформацією від широкого загалу платників, діючи в їх інтересах.

Інші управлінці, безпосередньо, до статусу посад, інформували про тих платників, яким обов’язково необхідно застосувати РРО і тих, яким за цим Законом, дозволено не запроваджувати реєстратори. Між тим, найвищої уваги платники виявили під час висвітлення питання відповідальності платників за порушення законодавства користувачами реєстраторів і тих платників, які нехтуватимуть цією вимогою законодавства.

Як і очікувалося, офіційна частина заходу відбулась у стриманій атмосфері. Адже, запал з’явився, коли підприємцям надали право самим виступити чи поставити запитання посадовцям профільного підрозділу.

Переважна більшість запитань під час зустрічі, все ж таки, стосувалась оперативності переходу платників на новий режим. І стурбованість платників обґрунтована. У складних економічних умовах сьогодення це значні витрати підприємця: перш за все – це витрати на придбання реєстраторів розрахункових операцій, якщо платник, наприклад, володіє декількома торгівельними «точками», по-друге – це освоєння самого сервісу, пов’язаного з функціонуванням і обслуговуванням реєстраторів, якщо господарник до цього часу не мав досвіду користувача РРО.

На що посадовці, заспокоюючи, озвучили терміни, чіткі етапи запровадження законодавчих змін для кожної групи платників, для яких діятимуть у першому півріччі 2015 року відповідні стимули.

Таким чином, обов’язкове застосування РРО платниками розпочнеться з 01 липня 2015 року – платниками єдиного податку ІІІ групи, а платниками єдиного податку ІІ групи – з 01 січня 2016 року.

Платники єдиного податку ІІ і ІІІ груп (крім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі), які з 1 січня 2015 року до 30 червня 2015 року почали застосовувати у власній господарській діяльності РРО, з дати такого застосування до 1 січня 2017 року звільняються від проведення перевірок з питань дотримання порядку застосування.

Окрім того, РРО не застосовуватимуть платники єдиного податку І групи, а також ІІ – ІІІ груп, якщо вони здійснюють діяльність на ринках або продають товари дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі.

На останок, начальник відділу контролю за проведенням розрахункових операцій та проведення фактичних перевірок Олег Сочикан звернувся до учасників «круглого столу» з проханням до тих платників, які функціонують без реєстраторів розрахункових операцій, але мають на меті їх запровадити, не відкладати на останній місяць процедуру їх реєстрації в контролюючому органі. Адже, в області сьогодні впроваджують діяльність більше ніж 14 тис. «єдинників» ІІ групи та 3,6 тис. – ІІІ групи.

Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області


Ключові слова: платники єдиного податку Чернівці, використання РРО Чернівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини